loader image

Zatvorene prijave za Cortex akademiju!

Tačno u ponoć, zatvorene su prijave za najveći program edukacije u oblasti ICT-a u Crnoj Gori, sa ukupnim brojem prijava – 1292.

Cortex akademija je objedinila sve programe edukacije članica klastera ICT Cortex, a ujedno pružila i dodatni, online vid edukacije iz pet oblasti: programiranja, projektnog menadžmenta, softverskog testiranja, marketinga i dizajna. 

S obzirom na veliki broj prijava i različite motive polaznika Cortex akademije, u sljedećem koraku će se izdvojiti sledeće grupe:

  • Polaznici Cortex akademije u kompanijama, članicama ICT Cortex 

Edukatori: Alicorn, Amplitudo, Bild studio, Coinis, Codeus, Codepixel, Data Design, Digital Bee, Logate akademija, Oykos, Omnitech, Optimus Smart Academy, Sky Sat

Ovu grupu polaznika u januaru očekuju intervjui i/ili selekcioni zadatak, kod kompanije koja sprovodi predmetni kurs. Početak edukacija je planiran za februar 2022. godine.

  • Polaznici online kurseva UZ TRAŽENJE ZAPOSLENJA u oblasti programiranja (studenti i stariji)

Ova grupa se odnosi na kandidate koji traže zaposlenje iz oblasti programiranja.

Nakon uspješno završene online obuke i selekcionog projekta koji je neophodno uraditi, kandidati imaju mogućnost zaposlenja u kompanijama, članicama ICT Cortex.

  1. Za slušanje online kursa predviđen je rok od januara do maja. 
  2. Prvi uslov je da se uspješno zadovolje uslovi koje nameće sam kurs.
  3. Po isteku perioda slušanja kurseva, u maju, ovi kandidati će dobiti praktični zadatak, čije uspješno izvršenje će biti ulaznica za rad u kompanijama. 
  • Polaznici online kurseva BEZ TRAŽENJA ZAPOSLENJA u oblasti programiranja (studenti i stariji) 

Ova grupa se odnosi na polaznike koji su prijavili kurseve iz oblasti programiranja s ciljem da se prekvalifikuju ili usavrše, a da pritom ne traže zaposlenje u oblasti programiranja. 

Grupa se takođe odnosi i na polaznike koji su prijavili kurseve iz drugih oblasti: projektnog menadžmenta, dizajna, testiranja softvera i marketinga, bez obzira na to traže li zaposlenje u tim oblastima ili ne.

Od ovih polaznika se očekuje da savjesno iskoriste pruženu priliku za dodatnu edukaciju i ispune uslove koje traže sami kursevi. Nema dodatnih zadataka od strane ICT Cortexa.

  • Učenici srednjih škola koji se kandiduju za Cortex praksu: Let’s do IT!

Za ove kandidate je primarni online kurs Kompletan kurs PHP-a od nule za početnike, koji se sluša od januara do marta, nakon čega slijedi prvi eliminacioni test (mart 2022.).

Od marta do maja kandidati slušaju naredni kurs Objektno orijentisani PHP i MVC, nakon čega slijedi drugi eliminacioni test (maj 2022).

Ukoliko oba testa prođu uspješno, kandidatima slijedi praksa u kompanijama ICT Cortexa u trajanju od osam nedjelja.

  • Učenici srednjih škola koji slušaju kurseve radi sopstvenog usavršavanja, bez kandidovanja za Cortex praksu

Od ovih polaznika se očekuje da savjesno iskoriste pruženu priliku za dodatnu edukaciju i ispune uslove koje traže sami kursevi. Nema dodatnih zadataka od strane ICT Cortexa.

Svi prijavljeni kandidati će detaljne istrukcije i informacije o daljim koracima dobiti putem e-mail obavještenja. 

Veliku podršku u realizaciji ovog projekta dali su Help Montenegro (kroz projekat Reeconomy), Crnogorski Telekom i Cortex Fondacija koji su poktovitelji online kurseva. 

Svakako, najveća zahvalnost ide članicama ICT Cortex, edukatorima koje su otvorile svoja vrata za sve buduće članove ICT zajednice, željne sticanja novih znanja!

Alicorn, Amplitudo, Bilds tudio, Coinis, Codeus, Codepixel, Data design, Digitalna akademija, Logate, Oykos developmenthub, Omnitech, Optimus Smart Academy, SkySat.

Za podršku u realizaciji i uspješnoj promociji Cortex akademije, ICT Cortex veliku zahvalnost upućuje i drugim partnerima: univerzitetima Crne Gore, Donja Gorica, Mediteran, srednjoj stručnoj školi u Podgorici, srednjim stručnim školama i gimnazijama u Beranama, Bijelom Polju, Nikšiću i Pljevljima, kao i predstavnicima Glavnog grada Podgorica i opštini Berane, Bijelo Polje, Nikšić i Pljevlja, te našoj počasnoj članici IPC Tehnopolis.

Help desk

HR Platforma

Registar članica