Cortex akademija predstavlja program edukacije iz oblasti informacionih tehnologija koji implementira ICT Cortex – klaster za informacione tehnologije, inovacije, edukaciju, dizajn i tehnološki razvoj Crne Gore. 
Kroz Cortex akademiju imaš priliku da dopuniš znanje koje stičeš u školi/na fakultetu, ili se specijalizuješ u određenoj IT oblasti.
Naši programi edukacije usmjereni su na tri ciljne grupe: srednjoškolce, studente i odrasle koji žele da steknu ili usavrše znanje i vještine u oblasti IT.
Kroz doprinos koji daje realizaciji kurikuluma u školama i na fakultetima, Cortex akademija se u prethodnom periodu dokazala kao pouzdan partner obrazovnom sistemu.

Kroz Cortex akademiju imaš priliku da se usavršavaš, prekvalifikuješ i/ili pronađeš idealno ICT zanimanje potrebno savremenom tržištu rada. 

Edukacije u sklopu (II) ciklusa Cortex akademije kreću u martu 2023. godine.

Odaberi jedno od usmjerenja koje nudimo iz oblasti programiranja i testiranja softvera koje će unaprijediti tvoje vještine. Polaznicima koji uspješno završe uvodne kurseve nudimo priliku da rade na praktičnom zadatku pod mentorstvom iskusnih programera iz renomiranih IT kompanija – članica klastera. To je ujedno i prilika za kompanije da prepoznaju talente što za polaznike može značiti mogućnost dodatne obuke, prakse ili zaposlenja. 


Napomena: Prijave preko ove platforme otvorene su samo za studente i odrasle polaznike! Srednjoškolcima je učešće u programima Cortex akademije omogućeno kroz direktnu saradnju sa srednjim školama i obuka za ovu ciljnu grupu je počela u decembru 2022.

Edukativni programi

Front-end programiranje
Back-end programiranje
Programiranje mobilnih aplikacija
Testiranje softvera
Meke vještine

Kompanije mentori

Fleka

Amplitudo

Bild studio

Codeus

Coinis

Data design

Progmata Technologies

Crnogorski telekom

Oykos

Codepixel

AI Solution

Čikom

Saznaj kako da se prijaviš i koji te koraci očekuju po prijavi!