Cortex akademija  predstavlja najveći program edukacije iz ICT oblasti u Crnoj Gori. 

Ista ujedinjuje postojeće programe edukacije članica klastera, a ujedno i programe koje ICT Cortex inicira i sporovodi samostalno i sa spoljnim partnerima, a u cilju jačanja kooperatinog obrazovanja i doprinosa unapređenju obrazovnog sistema kroz poboljšanje nastavnih planova i edukaciju nastavnog kadra.

Kroz Cortex akademiju imaš priliku da se usavršavaš, prekvalifikuješ i/ili pronađeš idealno ICT zanimanje potrebno savremenom tržištu rada. 

Vizija Cortex akademije je da kroz programe edukacije, organizovane od strane kompanija članica klastera, realizuje intenzivne edukacije iz pet usmjerenja. Na ovaj način imaš priliku da odabereš kurs u skladu sa svojim interesovanjem i preokreneš ICT karijeru u potpuno novom smjeru! 

Prijave za prvi semestar Cortex akademije počinju 23.11. a program edukacije od februara 2022. Zato se informiši na vrijeme i budi dio Cortex Akademije!

Edukativni programi

Projektni menadžment

Objedinjuje kurseve koji pružaju vještine i znanja neophodna za dalje karijerno usavršavanje kao što su: projektni menadžment, preduzetništvo, sticanje mekih vještina, kao i upoznavanje sa zanimanjem Product Ownera.

Programiranje

Naš najobimniji edukativni program koji nudi veliki broj kurseva iz ove oblasti i uključuje kurseve kao što su web programiranje, mrežna i linux administracija, razvoj aplikacija i mnogi drugi.

Dizajn

Poseban edukativni program koji objedinjuje dvije važne cjeline UX i UI dizajn, a ima za cilj da olakša snalaženje na sajtu ili unutar aplikacije, brine o korisničkom iskustvu i dostavljanju krajnjeg proizvoda.

Tester softvera

Obuhvata različite vrste testiranja kako bi se osiguralo da softverski proizvod neće imati funkcionalne nedostatke, a sve u cilju smanjenja ukupnih troškova razvoja softvera, poboljšanja njegovog kvaliteta i udobnosti korišćenja.

Marketing

Osmišljen je tako da učesnike upozna sa osnovama digitalnog marketinga kao što su planiranje i kreiranje digitalne strategije, priprema i distribucija sadržaja za web, kao i upravljanje nastupom kompanija na društvenim mrežama.

Najveći program edukacije do sada! Očekuje te pet edukativnih programa i preko 20 različitih kurseva. Bilo da si početnik ili imaš već znanje i iskustvo, vrijeme je za IT promjenu!

Edukatori

Alicorn

Amplitudo

Bild studio

Codeus

Coinis

Data design

Logate

Omnitech

Oykos

Codepixel

Sky Sat

Digital Bee

Optimus Smart Academy

ICT Cortex

Saznaj kako da se prijaviš i koji te koraci očekuju po prijavi!