Najčešće postavljana pitanja

Na programe Cortex akademije mogu da se prijave sva zainteresovana lica koja poznaju osnove rada na računaru, žele da usavrše postojeća znanja iz oblasti programiranja ili se prekvalifikuju za rad u IT industriji. Ponuda kurseva je prilagođena različitim ciljnim grupama: srednjoškolcima, studentima, odraslima i zaposlenima u kompanijama članicama klastera.

Naravno! Program Cortex akademije je kreiran u skladu sa potrebama i tehnologijama IT kompanija članica. Upravo zato, posvećeno radimo na svakom od usmjerenja kako bi učesnicima u programu edukacije pružili najkvalitetnije znanje. Na tebi je da se prijaviš i pokažeš potencijal, a naše kompanije će to prepoznati i po završetku kursa ti mogu ponuditi dodatnu obuku, praksu ili zaposlenje.

U Cortex akademiji podržavamo i sprovodimo u djelo ideju o “obrazovanju dostupnom svima”, pa smo prustup našim programima edukacije omogućili i svima onima koje oblast programiranja zanima. Međutim, kako u Cortex akademiji želimo da radimo za najboljima, nemojte se začuditi ako Vam, kao pripadniku određene ciljne grupe, prilikom prijave tražimo da nam kažete koji je Vaš motiv za uključivanje u programe edukacije te priložite kratak CV.

Svaki program edukacije u okviru Cortex akademije predstavlja kombinaciju online predavanja i praktičnog zadatka koji podrazumijeva rad na izradi veb aplikacije uz podršku mentora iz IT kompanija.  Izuzetak predstavlja kurs Testiranje softvera koji je jedini komercijalni kurs u okviru Cortex akademije i koji se u cjelosti izvodi uživo.

Cortex akademija Vam može izdati potvrdu o završenom kursu. Akreditaciju kurseva planiramo za naredni ciklus Akademije, tako da ćete tada biti u prilici da dobijete i sertifikat.