Edukativni programi

Znanje je izbor – zato izaberi program po svojoj želji i na najbolji način započni svoj karijerni put! 

 

Cortex akademija pruža priliku za sticanje znanja i vještina koje su neophodna početna osnova za uspješan karijerni put. Polaznicima koji uspješno završe uvodne kurseve nudimo priliku da rade na praktičnom zadatku pod mentorstvom iskusnih programera iz renomiranih IT kompanija – članica klastera. To je ujedno i prilika za kompanije da prepoznaju talente što za polaznike može značiti mogućnost dodatne obuke, prakse ili zaposlenja.

Koji te edukativni programi očekuju?

Front-end programiranje

Front-end programeri rade usko sa dizajnerima kako bi napravili web stranice lijepima, funkcionalnima i brzima. Ovo usmjerenje će Vas naučiti ne samo potrebnim jezicima i tehnologijama, već i kako da razmišljate kao front-end programer. 

 

Back-end programiranje

Bez obzira na to šta pravite u web okruženju, morate imati jak osnov koji je ključan – back-end programera. Ukoliko se odlučite za ovaj karijerni put, počećete sa programiranjem servera i korisničkih interfejsa, a zatim preći na dizajniranje baza podataka. 

Testiranje softvera

Zahvaljujući softverskom testiranju dobijamo softver koji je efikasan i bez greške. U ozbiljnim IT kompanijama, ova faza traje i po nekoliko sedmica prije puštanja softvera i često je baš testiranje softvera zaslužno za donošenje ključnih poslovnih odluka i uspjeh samog softvera.

Programiranje mobilnih aplikacija

Programeri mobilnih aplikacija kreiraju i razvijaju programe za pametne telefone i druge mobilne uređaje. Kako je korisnički interfejs na mobilnim uređajima spesifičan, od programera mobilnih aplikacija se očekuje da pored programerskih vještina steknu znanja iz oblasti dizajna i posjeduju niz mekih vještina poput kreativnosti i rješavanja problema.

Meke vještine u IT industriji

U sklopu naše Akademije posebnu pažnju pridajemo mekim vještinama.

Meke vještine su izuzetno važne za uspjeh u poslu i mogu imati značajan uticaj na produktivnost i kvalitet rada. Ljudi s dobrim mekim vještinama imaju veće šanse za napredovanje u karijeri.