EDUKATORI

Realizuje obuke za početnike u oblasti digitalnog marketinga, kao i naprednije obuke iz oblasti dizajna korisničke interakcije, sveukupno za 40 do 55 učesnika. Cilj je da se kroz ovu obuku učesnicima omoguće praktična i primjenjiva znanja ovih oblasti, koja im mogu pomoći na putu do zaposlenja ili unapređenja svoje karijere.

Organizuje radionice iz oblasti kao što su ”Osnove web programiranja (Web Development)”, ”Software Testing” i ”Marketing Kurs”, za sveukupno 60 polaznika. Programi akademija fokusiraju rad na stvarnim projektima, kako bi na kraju obuke kandidati mogli imati listu uspješno implementiranih projekata. Obuke koje organizuje ovaj edukator su iz oblasti: game development, testing, project management, design i marketing.

U sklopu kompanije Coinis djeluje DevelopersLab, organizacija koja za cilj ima da u oblasti IT-a, prvenstveno programiranja, realizuje kvalitetne edukacije za veći broj ljudi. U toku ove godine DevelopersLab organizovaće dva programa obuke za programiranje web aplikacija, za ukupno 32 polaznika. Jedan program će biti usmjeren na back-end development, a drugi na fron-ent development.

Codeus je softverska kompanija, primarno fokusirana na razvoj aplikacija u web segmentu. Čini je manji tim iskusnih i talentovanih inženjera, a proizvodi kompanije okrenuti su zapadnom tržištu – USA i EU primarno. Njihova misija je da pružaju vrhunska software rješenje za određene izazove. Kreiraju moćne, funkcionalne, lijepe aplikacije koje pospješuju produktivnost.

Logate Akademija koja djeluje u sklopu kompanije Logate pripremila je kurseve za zanimanja Java i Web developer. Ovaj kurs je sertifikovan u Centru za stručno obrazovanje. Ostale obuke uključuju kurseve za Linux administratore, mrežne administratore, menadžere IT projekata, UX/UI dizajnere, i kurs za WordPress. Obuke su predviđene za maksimalno 14 polaznika po smjeru, od kojih po završetku obuke najbolji dobivaju zaposlenje.

Omnitex je mlada i dinamična, brzo rastuća kompanija, posvećena promociji projekata industrijskog istraživanja i eksperimentalnog razvoja i fokusirana na stvaranje inovativnih digitalnih platformi. Od 2016. godine osnovna djelatnost kompanije se promijenila: prateći njen inovativni karakter, pažnja je usmjerena na R&D projekte. Na ovaj način rodila su se snažna partnerstva u naučnom i akademskom svijetu univerziteta i naučno-istraživačkih centara. Omnitech se takođe bavi razvojem inovativnih softvera i projektima mašinskog učenja.

Oykos Development u Crnoj Gori ima za primarni cilj podizanje stepena digitalizacije društva kroz uvođenje internacionalnih standarda i modernih softverskih rješenja u državne i privredne ustanove. Firma izvozi softverske usluge na trzište USA i Njemačke, kao i drugih zemalja. Saradnjom sa međunarodnom mrežom eksperata formirana je obrazovna ustanova “Oykos Digital Hub” koja od 2020. godine aktivno doprinosi rješavanju problema deficitarnih kadrova u ICT oblasti.

Data Design d.o.o. je preduzeće za informatički inženjering i konsalting u Podgorici. Od svog osnivanja do danas preduzeće se bavi razvojem, implementacijom i održavanjem sopstvenih softverskih proizvoda (pretežno iz oblasti e-trgovine, poslovnih informacionih sistema i saobraćaja), kao i uslugama digitalnog marketinga i izradom web rješenja.

Codepixel je kompanija za razvoj softvera punog ciklusa koja stvara digitalne proizvode za web, mobilne uređaje i IoT sa velikim fokusom na korisničko iskustvo (UX) i korisnički interfejs (UI). Sa agilnim i dinamičnim timom mladih profesionalaca Codepixel kombinuje inovacije i vješte programerske sposobnosti kako bi digitalnim startapovima i drugim biznisima pružio najbolje rješenje za njihove proizvode.

Sky Sat, jedini izvoznik visoke tehnologije u Crnoj Gori, je crnogorska telekomunikaciona kompanija koja ove godine obilježava 31 godinu postojanja. Prva osnovna djelatnost je bila prodaja i porizvodnja satelitskih antena i prijemnika, zatim proizvodnja radio i TV infrastrukutre.

Bild Studio je je software development kompanija koja okuplja visoko kvalifikovane programere, dizajnere, projektne, marketinške i menadžere za razvoj biznisa. Deset godina otkad je na tržištu, kompanija uglavnom posluje sa partnerima iz zapadne i sjeverne Evrope, kao i sa najvećim klijentima u Crnoj Gori. Glavno djelovanje biznisa čini razvoj softverskih rješenja, web development, UX&UI, grafički dizajn, razvoj strategija.

Ujedinjujući znanje i dugogodišnje iskustvo svojih osnivačica, kompanija Digital Bee sa strašću i posvećenošću nudi konsultantske usluge iz oblasti ICT-ja, digitalizacije i digitalne transformacije kao i usluge edukacije djece i odraslih ključnim kompetencijama neophodnim u digitalnom dobu u kojem živimo. 

Kroz Cortex akademiju želi da doprinese unapređenju edukacije na višim nivoima kako bi kontinuirano kreirali znanja potrebna savremenom tržištu rada.

ICT Cortex je udruženje koje okuplja inovativnu IT zajednicu, sa ciljem da bude predvodnik u digitalnoj transformaciji privrede i javne uprave, kao i da unaprijedi okvir i ekosistem koji je neophodan za obezbjeđivanje digitalnih inovacija u industriji i obrazovanju.

Trenutno broji preko 15 članica, a jedan od ciljeva je djelovanje u oblasti edukacije kako bi kroz taj segment doprinio kreiranju novih stručnih kadrova potrebnih IT industriji u Crnoj Gori.

Firma Optimus Consulting je osnovana 2014. godine. U toku svog postojanja dominantno se bavimo poslovima konsaltinga u oblasti IT-a, ekonomkse efikasnosti i poljoprivrede kao i u sprovođenju EU projekata.

U realizaciji dogovorenih projekata klijenitma nudimo kvalitetna rješenja i kvalitetan kadar sastavljen od eminantnih stručnjaka iz različitih oblasti.